Het hoge noorden
6 april 2026 - Weesp, Nederland
Dag 15:
Op naar Hakodate! Even ontbijt gehaald bij de lokale supermarkt. En handcrème, want mn handen vallen uit elkaar 😅 hele droge lucht dus in de winter, er heel vochtig in de zomer, gedoe.
Bij aankomst de koffer bij het hotel gelaten, rondje door het dorp! De Motomachi wijk in geweest, veel oude Europese gebouwen, het Britse consulaat, een een oude orthodoxe kerk, mooi!
Je ziet meteen dat deze stad van de zee leeft, want bij elk restaurant zijn er aquaria vol met zeedieren!🤩 Dus bijzondere sushi gehad als avondeten met oa zee egel, erg lekker!
De dag afgesloten met een prachtig uitzicht over de stad!
Dag 16:
Half 7 was ik wakker, dus op naar de ochtend markt! Vang je eigen ontbijt, pijlinktvis 😂 In de rij leuke aanspraak met Japanners, die zijn hier uit Tokyo op vakantie! Kreeg zelfs wat drinken van hem, erg aardig!
De inktvis heeft een verassend milde smaak, het lichaam is een beetje chewy, de kop is wat romiger? Umami?
Dan een meer substantieel ontbijt met een kom rijst met zee egel, krab en zalm eieren, lekker! Aardbeiensap toe, zo veel smaak!
Goryokaku park bezocht, beetje kaal nog want het is hier nog koud. Het kantoor van de magistraat is helemaal herbouwd, mooi! Veel aandacht voor detail! Kostte 1.6 miljard yen om te bouwen, dus 8,7 miljoen euro 😱
Dan de toren in, mooi uitzicht! Ik zag een meisje met een Holland sjaal, dus meteen aangesproken, humor! Ook zelfs mee op de foto geweest 😆
Dag 17:
Op naar toyako! Omdat het zo mooi weer was meteen op de bus gesprongen naar Mount usu! Prachtig uitzicht op de top, 360 graden zicht, erg mooi. Terug in het hotel ff chillen, en dan de onsen in! Fantastisch uitzicht over het meer, in het buitenbad is het ideaal, heerlijk. Dan klaarmaken voor het diner, dat was dus niet helemaal wat ik verwacht had😅 zeer uitgebreid buffet, maar je zit wel op de klok, dus je krijgt een beetje vreetschuur taferelen 😅 Het hotel is 4 sterren, alle voorzieningen zijn aanwezig, het is echter sinds de bouw in de jaren 80 nooit meer vernieuwd😂 Alles doet het nog, dus ik vind het allemaal best😆 Eten was prima wel, benieuwd naar het ontbijt 😂
Dag 18:
Rustdag vandaag. We moesten nog een wasje draaien, anders kwamen we niet uit😂 beetje chillen, lunch met een dikke hamburger, daarna weer even de onsen in, heerlijk!
In de middag een lokale brouwerij bezocht, hij brouwt 150 liter per week, de bieren waren echt super goed!
Slenteren door de souvenir winkeltjes, niet zo veel gevonden. Wel bij de supermarkt sake in schoolmelk pakjes gevonden 😆
Dag 19:
Op naar Sapporo. Mooie treinrit weer. Rustige en schone stad Veel hoogbouw, maar brede straten. Lunch met soup curry, lekker! Heeft wat Indisch, maar dan toch zeker niet, interessant!
Dan lopen door Odori park (leeg want winter) naar de Sapporo tv tower, mooi uitzicht weer! Op de terugweg langs de clock tower, heeft een ingenieus mechaniek!
Avondeten bij de Italiaan, hertenbiefstuk 🤤
Dan op naar de whiskybar, dwars door susukino, is dus een van de drie grootste red light districts van Japan 😅 Heel veel "girl bars", je betaalt dan per uur om met een vrouw te praten, ze verwacht dan wel dat jij ook haar drankjes betaalt. Aanraken is niet de bedoeling! Mensen zijn eenzaam en verlegen hier, en maken belachelijke werkuren, dus weinig kans om met een vrouw te praten. Ik had het net over red light district, er is natuurlijk een glijdende schaal van bizar veel soorten bars en etablissementen.
En zijn dus ook boy bars, je betaalt voor het gezelschap, en de fantasie dat je net even wat aantrekkelijker en interessanter bent dan in het echte leven.
Bar was heel klein op de 4e verdieping, de barman sprak redelijk Engels, leuk gesprek!
Dag 20:
Sapporo historical village, we waren toch ff bezig de juiste bus te vinden 😅 ligt een beetje afgelegen, maar groots opgezet, interessant inkijkje in het dorpsleven, met sake brouwerij en Smid🤩
Sapporo beer museum was ook leuk, 1 verdieping met informatie, veel over het ontstaan. Beneden was een proeflokaal, je kan dan 3 proefglaasjes bestellen, interessant om relatief dezelfde bierstijlen te vergelijken! Mijn voorkeur is de Black Label, German pilsener. De Classic is meer Heineken, en de kaitakushi had een best wel bittere nasmaak? Vreemd, ik zweer dat ik deze eerder had in Hakodate, en die was wel lekker?😅
We waren op zoek naar een izakaya, maar werden steeds geweigerd? Angst voor buitenlanders (die niet goed Japans spreken) zie je helaas nog wel af en toe. Of alle plekken waren daadwerkelijk gereserveerd, weten we niet. Dus uit eten bij de Mexicaan, leuke plek!
Dag 21:
Op naar het vliegveld, mooi op tijd, nog even winkelen. Toch een donki (don quichote, een soort V&D vol met souvenirs, huidverzorging, tassen, snoep, alles!) gevonden! Heb dus wat rare smaken KitKat 😂
Eerste stukje naar Taiwan ging goed, daar een ruime overstap, dus lekker ff chillen.
Het tweede stuk naar Nederland was wel pittig, 14,5 uur in het vliegtuig 😅 Die was een kwartiertje later, prima. Nog Tetris gespeeld met de koffers op de bagageband op Schiphol, want die lag helemaal vol, en mijn koffer pastte er anders niet bij😂
Hele toffe reis, heel veel gezien, dit land heeft zo veel te bieden!
Max:6 april 2026Dat is weer een onvergetelijke ontmoeting met Japan geweest, zo te lezen. Mooio, hoor!
Lisette:6 april 2026Prachtig verslag/reis, wat hebben jullie veel gezien en bijzonder gegeten 😅. Straks nagenieten met de foto's