Japan, we zijn er weer!

22 maart 2026 - Hiroshima, Japan

Japan week 1

Ik ben in 2019 in Japan geweest met een groepsreis, maar nu reis ik met Daniël weer door Japan!

Onze route is Kagoshima - Beppu - Hiroshima - Takamatsu - Osaka - Sendai - Hakodate - toya-ko - Sapporo

Dag 1 en 2:

Mooi op tijd op Schiphol, vlucht ging soepel. In Taiwan overstappen voor de vlucht naar Kagoshima. 0200 Nederlandse tijd geland in Japan!

Geld gepind, met de bus naar Kagoshima, tram uitgevonden, nog even wandelen want we mochten de kamer nog niet op😅

Uiteindelijk dus om 0600 Nederlandse tijd gaan slapen, 3 uurtjes maar, want tijd voor avondeten 😂 Goeie bak ramen gehaald, dat doet een mens goed. Nog even gewandeld, dat was redelijk enthousiast de berg op😅 Mooi uitzicht over de stad!

Dag 3:

Aardig gaar, wel okay geslapen? Dat dutje van 3 uur was niet verstandig, want het slaapschema raakte hierdoor aardig in de war😅

Relaxte trip op de ferry naar Sakurajima, even gewandeld langs de kust, heel rustig en mooi! Ook een stukje met de bus de berg op, naar het yunohira uitkijkpunt. Het was erg bewolkt, dus je kon 'm niet zien, maar wel ruiken! Deze vulkaan is nog actief, dus je ruikt nog zwaveldampen!

Valt me op dat veel in het Engels is, wordt ook zelfs omgeroepen in de trein en metro! Sommige mensen spreken aardig Engels, men is goed voorbereid!

Vanmiddag regen, dus een beetje chillen, winkelen, treinkaartjes regelen en de dag afgesloten met okonomiyaki, heerlijk!

Dag 4:

Vandaag reisdag naar Beppu via Miyazaki!

Eerste stuk naar Miyazaki is door een bergachtig landschap, mooi oerbos, zo lijkt het. Overstappen naar oita, uitzicht op zee! Erg mooie afwisseling van berg, bos en zee!

Beppu voelt aan als een soort Zandvoort aan Zee, overal kroegen en restaurants, nice.

Even een biertje gedronken bij Beppu brewery, prima spul😁

De zoektocht naar avondeten was weer enerverend, we waren op zoek naar okonomiyaki, maar kwamen terecht bij een soort kroeg waar men Oden serveert? Je zit aan de bar in een hokje van 10 bij 3, en voor je staat een bak met bouillon, gevuld met allerlei hapjes voor bij je biertje. We bestellen eerst okonomiyaki, want honger. We raken aan de praat met de stamgasten (?) en besluiten ook om de oden te proberen, dat is dus in kombu-dashi bouillon gestoofde stokjes, wij hadden een ei, daikon, (soort radijs), tofu en 2 soorten rundvlees, lekker! Unieke ervaring!

Dag 5:

'S ochtends Beppu verkend, hells of Beppu bezocht, mooie plaatjes! Die zwavel kan wel lekker stinken 😆 De op twee na grootste heetwaterbron ter wereld, de grootste is Yosemite 😮 Ze kweken hier gek genoeg krokodillen? Blijkbaar is dit water lekker. Ook worden er verschillende producten verkocht die in dit water gekookt/gestoomd zijn, bijzonder!

Ook de Beppu tower in geweest, mooi uitzicht! Mooie heldere ochtend met veel zon!

Nu de trein in naar Hiroshima 🤩 overstappen op de Shinkansen, wat een machine!

Als avondeten weer naar okonomi-mura geweest, net als 7 jaar geleden 🤩 was weer net zo lekker, en wat leuke aanspraak van medereizigers! Dezelfde vrouw werkt er nog steeds, ik liet haar een foto zien, dat vond ze erg leuk!

Dag 6:

Naar het peace park, memorial binnen geweest, blijft indrukwekkend. Museum niet geweest, was erg druk.

Hiroshima castle was super druk, je kon wel kaartjes kopen, maar die geven je een tijdslot van een half uur? Dus door naar shukkei-en garden, wat een rust! Mooie tuin, en wat Sakura gezien!

Avondeten was Wagyu sirloin steak van de bakplaat, 300 gram, poahhh🤩 Geweldige smaak, zacht en rijk, heel bijzonder! De dag afgesloten in de onsen van het hotel, dat was erg lekker!

Dag 7:

Miyajima! Vond het erg leuk om weer op het eiland te zijn, dit keer ook de berg op! Beste klim, maar het uitzicht is zeker de moeite waard! Terug naar beneden paling gegeten, wat een heerlijkheid! Nu nog even kijken wat we nu weer als avondeten nemen😁

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Max:
    22 maart 2026
    Goh, jullie zijn echt fan van okonomiyaki, hè :-). Leuk verslag, Rob, jammer van Hiroshima Castle.
  2. Lisette:
    22 maart 2026
    Eten is wel n belangrijk dingetje 😁🥣😃
    Genieten van de natuur en de rust😘
    Mooi verslag👍